hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Klanten

Lux Warehousing werkt geheel papierloos met nieuw WMS

03 okt. 2019

Klantgerichtheid en flexibiliteit staan bovenaan de lijst met kernwaarden van Transport Lux. Het huidige softwaresysteem liet tegen het einde van zijn kunnen aan, waardoor klantgerichtheid op de lange termijn niet meer mogelijk leek. De onderneming uit Borgloon had dus nood aan een flexibele, overzichtelijke oplossing die kan meegroeien met de organisatie. Daarom besloot de allround logistiek dienstverlener het bestaande WMS te vervangen met 3PL Dynamics van Elevate-IT.

Volledig inzicht en integratie tussen verschillende vestigingen

Al ruim 60 jaar is Transport Lux een begrip in de Limburgse logistieke sector. Naast transport beschikt de logistiek dienstverlener voor haar warehousing activiteiten over meerdere magazijnen in de buurt. Het bestaande WMS bood geen mogelijkheden om dit administratief op te vangen. Gelukkig biedt 3PL Dynamics wel oplossingen voor dit vraagstuk. Door verschillende vestigingen in één bedrijf onder te brengen, zijn overbodige interne transacties vanaf nu verleden tijd.

Naast de afstemming tussen de verschillende vestigingen, zorgt het nieuwe WMS voor meer inzichten in belangrijke KPI’s voor de logistiek dienstverlener. Belangrijke overzichten zoals stock per klant, per locatie en per vestiging zijn na de implementatie real-time beschikbaar in het systeem. Dit vergroot het gemak om klanten te informeren en geeft Transport Lux zelf meer inzicht in de bedrijfsvoering door middel van standaardrapporten en Jet Reports.

Verder komt de overgang naar het nieuwe WMS de efficiëntie enorm ten goede. Handmatige voorraadbeheer en facturatie wordt tot een minimum beperkt omdat alle data direct in het systeem wordt opgeslagen. Door specifieke afspraken onder te brengen in zogeheten WMS contracten hoeft de logistiek dienstverlener haar factuurafspraken maar eenmaal gedetailleerd in te voeren. Op basis van vooraf ingegeven parameters stelt het systeem vervolgens zelf de factuur op en deelt deze – indien gewenst – direct met de klant.

Van pen en papier naar RF-scanning

De basis van papierloos werken ligt in het geval van Transport Lux bij het werken met barcodes en RF-scanners over een Telnet-verbinding. Artikelen worden bij inslag en uitslag gescand en de informatie wordt direct verwerkt in het systeem. De EDI-koppeling zorgt er vervolgens voor dat relaties van Transport Lux op de hoogte worden gesteld van deze handelingen. De scanschermen zijn zo ingericht dat de magazijnmedewerker geen papier nodig heeft om te weten welke truck op dat moment voor zijn of haar neus staat. Magazijnmedewerkers voegen zelf prestaties toe via de scanner nadat de uitslag of inslag is voltooid. In combinatie met de eerder genoemde WMS contracten worden deze handelingen op het juiste moment en aan de juiste tarieven gefactureerd.

Jan Beuls: “In ons vorige systeem werkte we met inslag- en uitslagdocumenten. Dit zorgde altijd voor de nodige chaos op de bureaus. Daarnaast moesten de magazijniers altijd naar het bureau komen om deze papieren te komen halen. Gezien we externe magazijnen moeten aansturen en het oog op de uitbreiding van ons eigen magazijn wilden we van deze papieren af. Bij de overgang naar 3PL Dynamics hebben we dit dan ook grondig bekeken. Dankzij de flexibiliteit van het programma zijn we erin geslaagd een flow te bouwen waarbij we geen papier meer nodig hebben. Dit nieuwe proces is niet alleen goed voor de orde op ons bureau, het geeft ons flexibiliteit in het aansturen van magazijniers op de verschillende locaties en het is beter voor het milieu.”

Een slim magazijn verdient een passend WMS

Tom van Hoeck, Managing Partner van Elevate-IT, zei het volgende over de nieuwe samenwerking: “Wat erg interessant is aan het warehouse van Lux is dat zij gebruik maken van dubbele locaties. Dit houdt in dat de rekken twee palletplaatsen achter elkaar hebben, waardoor de opslagruimte efficiënter benut wordt. Belangrijk was dat bij het wegzetten van de klantenvoorraad, deze locaties dan ook slim worden voorgesteld. Wij gingen deze uitdaging vol goede moed aan en hebben een extra magazijnstrategie toegevoegd aan onze standaard oplossing. Werken met dit soort slimme bedrijven geeft ons altijd nieuwe inspiratie en daarom ben ik blij met deze samenwerking. Ik kijk dan ook positief onze verdere samenwerking tegemoet.”

Socials

Geralateerde artikels