hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Douane afhandeling

Veel logistieke dienstverleners verzorgen voor hun klanten niet alleen de opslag van goederen, maar ook de verzending naar of ontvangst van goederen vanuit het buitenland. Of dat nou binnen Europa is of daarbuiten: handelen met het buitenland vereist kennis en een systeem dat alle douanestromen ondersteunt. Vandaar dat onze software is uitgerust met een uitgebreide douane functionaliteit. Daarmee doet u geautomatiseerd aangifte, worden de benodigde documenten automatisch gegenereerd en heeft u altijd inzicht in het douaneproces.

Douane aangifte software

Bij ons verloopt het aangifteproces met de douane volledig geautomatiseerd. Onze douane software werkt (via EDI) naadloos samen met de systemen van de Belgische douane en andere instanties. Zo maakt u snel en eenvoudig douane aangiftes.

EMCS

Vervoer van accijnsgoederen tussen lidstaten van de EU moet bij de douane bekend zijn, zodat accijns geheven kan worden in het land waar de goederen verbruikt worden. Via het Excise Movement and Control System (EMCS) doet u direct vanuit het WMS melding (e-AD) van vervoer van accijnsgoederen, onder schorsing van accijns.

NCTS

Eenvoudig aangifte doen in het WMS. U heeft in één oogopslag de actuele status van uw NCTS aangiften in beeld.

ACPS

ACPS is het platform voor de uitwisseling van logistieke informatie voor de haven van Antwerpen. Uw containers kunt u direct voormelden bij alle terminals.

GDB (nVWA)

Producten van dierlijke oorsprong of levende dieren die de EU worden ingebracht, moeten worden aangemeld bij nVWA. Direct vanuit onze WMS-software doet u vooraanmeldingen (GDB) bij de nVWA en wordt u op de hoogte gehouden van de controles van de betreffende partij.

Douane entrepot

Met onze WMS-oplossing voldoet u aan de administratieve verplichtingen die de douane stelt aan uw douane entrepot. Alle in- en uitslagen én mutaties van douane goederen worden automatisch bijgehouden, zodat u altijd inzicht heeft in de voorraad(mutaties) en eenvoudig aan het eind van de maand een GPA aangifte kunt draaien.

Douane integratie & compliance

Door de integratie van douane processen met het WMS versnelt u het aangifte proces aanzienlijk. Vanuit het WMS (in- en uitslagen) worden alle relevante douanegegevens van de goederen aangevuld – volledige integratie voorkomt dubbele invoer en versnelt uw proces. Daarnaast is het mogelijk op strategische punten douanetechnische controles in te bouwen in de WMS activiteiten, zodat alle afdelingen op een efficiënte manier samenwerken volgens de compliance voorschriften van de douane.