hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Orderpicking

Ons WMS systeem is optimaal ingericht voor alle orderpick activiteiten van logistiek dienstverleners. Welke pickmethode u ook gebruikt, eventueel gecombineerd met draadloze barcodescanners of voice terminals: met onze WMS software beschikt u over de optimale ondersteuning van uw warehouse activiteiten.

Orders picken

Orderpickers voeren pickopdrachten uit in het warehouse (bijvoorbeeld met scanners) door goederen op te halen en klaar te zetten voor verzending. Vanuit het WMS wordt op de scanners of picklijsten weergegeven waar producten te vinden zijn, hoeveel colli er nodig zijn, waar de goederen geplaatst moeten worden en of er zendingen gecombineerd moeten worden.

Orderpicken in het WMS

Ons WMS systeem bevat standaard een module Orderpicken. Daarbij zijn de volgende onderdelen standaard beschikbaar:

Houdbaarheidsdata

Per klantartikel kunt u de volgorde voor uitslag bepalen: FEFO (THT-gestuurd), FIFO (inslagdatum-gestuurd) of productiedatum gestuurd. Per afleveradres wordt de chronologie van de houdbaarheidstermijn bewaakt.


Voorraad reserveren

Voorraad kan (deels) worden gereserveerd voor een bepaalde klant of order. De voorraadreservering wordt afgeleid uit de vastgelegde afleverorders en beweegt realtime mee met ordermutaties. Zo is altijd inzichtelijk welk deel van de voorraad nog beschikbaar is voor afroep.


Orderregels splitsen

Samengestelde artikelen kunnen worden gepicked door orderregels op te splitsen.


Taken plannen

Het WMS stuurt de magazijnmedewerkers op een zo efficiënt mogelijke manier door het magazijn door orderpick taken optimaal te plannen. Splits bijvoorbeeld orders op in meerdere picktaken (door verschillende magazijn medewerkers). Of voeg verschillende orders samen in één picktaak.

Realtime inzicht

Wanneer orderpickers werken met draadloze apparatuur wordt iedere pickactie direct geregistreerd in het WMS. Zo heeft u realtime inzicht in de voortgang van de verschillende orders. Omdat er tijdens de pickactie interactie is met het WMS wordt gelijktijdig gevalideerd of het juiste artikel van de juiste locatie gepickt wordt. Als de voorraad op de picklocatie onder een wenselijk niveau raakt, kan een replenishment actie geïnitieerd worden.

Orderpick strategieën in het WMS

De volgende orderpick-strategieën kunnen gekozen worden in het WMS:

  • Pallet picking
  • Zone picking
  • Multi order picking
  • Wave picking
  • Goods to man

Orderpicking met scanners of voicepicking

Scanning levert vaak al een hele verbetering op. Maar daarmee hebben medewerkers nog niet voortdurend hun handen en ogen vrij. De terminal vraagt immers telkens om aandacht en dat leidt af van het daadwerkelijke pickproces. Bovendien zijn er omstandigheden waaronder een scanner niet goed hanteerbaar is, bijvoorbeeld bij min 24 graden Celsius en moeilijk hanteerbare zakken of dozen.

Bij voicepicking krijgen orderpickers via een headset door welke goederen ze moeten picken en waar die naartoe moeten. Ze hebben daarbij hun handen vrij en kunnen zich volledig concentreren op hun werk. Er hoeft niet steeds een papieren lijst gepakt te worden om product, locaties, aantallen colli, etc. op te zoeken. Voicepicking systemen kunnen naadloos gekoppeld worden aan ons WMS systeem.

Meer weten over voicepicking?

Replenishment

Replenishment is het verplaatsen van voorraad van de bulklocaties naar de picklocaties. Picklocaties moeten steeds worden aangevuld, zodat magazijnmedewerkers hun orders kunnen blijven picken. Ons WMS geeft aan wanneer picklocaties moeten worden aangevuld, afhankelijk van de ingestelde minimumwaarde. Wanneer meerdere pickopdrachten tegelijkertijd worden voorbereid, is ook het verloop van de pickvoorraad bekend. Indien nodig wordt al een replenishment actie ingepland, zodat het pickproces niet onderbroken hoeft te worden.

Inventarisatie van de voorraad

Inventariseren van de voorraad kan een flinke klus zijn. Met ons WMS is de verwerking hiervan zeer eenvoudig. U hebt de vrijheid om dat éénmaal per jaar te doen of bijvoorbeeld bij minimale voorraad. Alle variaties daartussen zijn ook mogelijk, zoals het inventariseren per gang, zone, hoogte, klant, artikel of partij.