hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Douane forwarding software

Expeditie, de verzending naar en ontvangst van goederen uit het buitenland, vereist kennis én een systeem dat alle douane stromen ondersteunt. Vandaar dat onze FMS-software is uitgerust met een uitgebreide douane functionaliteit. Daarmee doet u geautomatiseerd aangifte, worden de benodigde documenten automatisch gegenereerd en heeft u altijd inzicht in het douane proces.

Douane aangifte software

In België heeft u de mogelijkheid het aangifteproces met de douane volledig geautomatiseerd te laten verlopen. Onze douane software werkt (via EDI) naadloos samen met de systemen van de Belgische douane en andere instanties. Zo maakt u snel en eenvoudig douane aangiftes.

EMCS

Vervoer van accijnsgoederen tussen lidstaten van de EU moet bij de douane bekend zijn, zodat accijns geheven kan worden in het land waar de goederen verbruikt worden. Via het Excise Movement and Control System (EMCS) doet u direct vanuit het FMS melding (e-AD) van vervoer van accijnsgoederen, onder schorsing van accijns.

APCS

APCS is het platform voor de uitwisseling van logistieke informatie voor de haven van Antwerpen. Uw containers kunt u direct voormelden bij alle terminals.

GDB (nVWA)

Producten van dierlijke oorsprong of levende dieren die de EU worden ingebracht, moeten worden aangemeld bij nVWA. Direct vanuit onze FMS-software doet u vooraanmeldingen (GDB) bij de nVWA en wordt u op de hoogte gehouden van de controles van de betreffende partij.

NCTS

Eenvoudig aangifte doen in het FMS. U heeft in één oogopslag de actuele status van uw NCTS aangiften in beeld.

Douane integratie & compliance

Door de integratie van douane processen met het FMS versnelt u het aangifte proces aanzienlijk. Vanuit het FMS worden alle relevante douane gegevens van de goederen aangevuld – volledige integratie voorkomt dubbele invoer en versnelt uw proces. Daarnaast is het mogelijk op strategische punten douanetechnische controles in te bouwen in de FMS-activiteiten, zodat alle afdelingen op een efficiënte manier samenwerken volgens de compliance voorschriften van de douane. Lees meer >>

Ontdek hoe u EDI integraties voordelig en snel realiseert met DataHub

Lees onze blog