hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

e-AWB forwarding software

Expediteurs en logistiek dienstverleners die exportdocumenten opmaken voor luchtvrachtvervoer maken altijd een AirWayBill. De e-AirWayBill (e-AWB) is de elektronische variant van de papieren luchtvrachtbrief. Met onze Forwarding software maakt u, via Cargonaut, eenvoudig een e-AWB aan die u snel en eenvoudig elektronisch verzend naar de luchtvaartmaatschappij.

Koppeling luchthaven Schiphol

Cargonaut

Voor luchthaven Schiphol is Cargonaut het platform voor de uitwisseling van informatie tussen alle partijen in de logistieke keten. Het voordeel is dat die partijen hun informatie maar één keer hoeven aan te leveren. Expediteurs verzenden via Cargonaut berichten naar douane, luchtvaartmaatschappij en afhandelaar.

Onze FMS expeditie software is gekoppeld met Cargonaut, waardoor u de administratieve afhandeling van zendingen van en naar Schiphol snel en eenvoudig verwerkt. De status van zendingen is altijd inzichtelijk, doordat de FSU status updates van carriers automatisch in de FMS-software wordt verwerkt.

U ontvangt een waarschuwing in het FMS, zodra bepaalde berichten nog niet ontvangen zijn (bijvoorbeeld FSU) of nog niet zijn ingelegd (bijvoorbeeld FWB, 755 ECSHUB). Door alle berichten compleet en tijdig te verzenden, bent u compliant en is uw zending ‘groen’ in het e-cargo receipt portal van Cargonaut.

e-AWB in FMS-software:

  • Minder handling kosten
  • Versneld proces
  • Betrouwbaarheid in logistieke keten
  • Realtime status update op AWB
  • Minder kans op fouten
  • Geen papieren archieven

Luchtvracht expeditie documenten

Voor de import en export van goederen via luchtvracht zijn de nodige export- en importdocumenten nodig om de goederen over de grens te krijgen. Het gehele traject van luchtvracht kan met onze software worden beheerd, van verzender tot ontvanger. U voert slechts éénmaal gegevens in en de software maakt de werkprocessen vervolgens simpel en snel, zodat u tijd bespaart en beter inzicht heeft.