hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Tracking & tracing TMS

Met TMS tracking & tracing functionaliteit volgt u, vanuit kantoor, uw voertuigen en ladingen op hun route. Die informatie wordt gebruikt om de planning (waar nodig) aan te passen, maar kan ook worden gebruikt voor diefstalpreventie en kilometeradministratie. Maar het belangrijkste is misschien wel de mogelijkheid uw opdrachtgever direct te kunnen vertellen waar zijn zending is en of alles volgens de afgesproken planning verloopt.

Tracking & tracing vrachtwagen

Voor diefstalpreventie, kilometeradministratie of planningsdoeleinden is het handig te weten waar uw vrachtwagens zich exact bevinden. Een boordcomputer of PDA in de vrachtwagen staat via GSM, GPRS of UMTS in verbinding met een computer op kantoor.
Door uw track & trace-systeem te koppelen met het TMS-systeem heeft u die informatie realtime op een centrale plaats beschikbaar. Ingrijpen in de planning kan zonder de chauffeurs te hoeven bellen.

Tracking & tracing zendingen

De status van een zending kan worden gevolgd in het TMS-systeem.
Dit kan door gebruik te maken van barcodes in combinatie met scanners of door een vragenlijst op boordcomputer of smartphone app. Elke keer dat de barcode van een pakket of pallet wordt gescand of een statuswijziging handmatig wordt doorgevoerd tijdens het proces van verzending, is die informatie over de status en locatie direct zichtbaar in de software. U bepaalt of de opdrachtgever hiervan ook direct op de hoogte wordt gesteld via een automatisch gegenereerde mail, inclusief een afgetekende vrachtbrief als de chauffeur een scanner heeft.

Tracking & tracing emballage

Emballage is kostbaar en kan een grote verliespost worden als er geen zicht is op waar de emballage zich bevindt. Sommige soorten emballage worden daarom uitgerust met RFID–tags. Gebruikt u deze in uw emballage (pallet, krat, etc.) en koppelen wij deze informatie met het TMS, dan heeft u te allen tijde inzicht waar de emballage zich exact bevindt. Zodra de emballage uit de laadruimte wordt geladen, leest de RFID-scanner bij de deur de RFID-tag van de pallet, krat, rolcontainer, bloemenkar, etc. U ziet in het TMS-systeem welke emballage hoeveelheid, op welk tijdstip en welke locatie zijn uitgeladen of retour genomen.

Klantenportal

Via een webportaal geeft u uw klanten toegang tot alle relevante informatie over hun zendingen. Zij hebben inzicht in de status van de zending én de vertrek- en (verwachte) aankomsttijd. Bovendien kunnen ze de zendingsgegevens downloaden en alle bijhorende documenten inzien, zoals AVC’s of CMR’s, afleverbonnen, Air way Bill (AWB), factuur, etc. Via het webportaal kunnen uw klanten ook nieuwe opdrachten ingeven.