hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Groupage: samen sterk

Het behandelen van deelladingen, anders dan volle vracht, leidt mogelijk tot het grouperen van zendingen. Per vrachtwagen of container wordt u bijgevolg geconfronteerd met een veelvoud aan documenten, administratie, tijd en kosten. Dankzij onze groupage software plant u vanaf nu deelzendingen optimaal in, verloopt de administratie vlot en stelt u de nodige documenten snel en eenvoudig samen.

Minder tijd en kosten, meer kwaliteit

Bij groupage word je als logistieke dienstverlener geconfronteerd met meerdere ophaallocaties en afleveradressen per route. Dat maakt de planning en administratie vaak complex en omslachtig. Onze software ondersteunt u bij al uw groupage activiteiten waardoor u de kwaliteit van uw dienst vergroot en de tijd en kosten aanzienlijk verlaagt.

Deze software biedt u een geïntegreerde oplossing met:
  • Uitwisselen van gegevens tussen cross dock depots en vrachtwagens
  • Inzicht in wegtransport (met de TMS software)
  • Koppeling met boordcomputers en geavanceerde planningssystemen
  • Kostcalculatie
  • Offertes en facturen
  • Overzichtelijk

Facturatie groupage

Het TMS is naadloos geïntegreerd met de financiële administratie in Dynamics NAV. Zodra een zending geleverd is, wordt een factuur automatisch aangemaakt. Na administratieve controle wordt de factuur verzonden of bewaard op een verzamelfactuur. Het TMS houdt bovendien rekening met eventuele tariefafspraken, kortingen, wachturen, ompakkosten, etc. Op deze manier kunnen alle transporten per klant eenvoudig gefactureerd worden. Het resultaat is een verbeterde facturatie en een realtime overzicht van uw financiële situatie en openstaande facturen.

Documenten

Zodra gegevens zijn ingevoerd kunnen (digitale) documenten automatisch gegenereerd worden: CMR, laadlijst, ritbon, manifest, vrachtbrief, etc.

Daarnaast kan ook de prijs voor een nieuw transport snel en automatisch berekend worden op basis van vastgestelde tariefafspraken. Met één druk op de knop genereert u een offerte die ofwel meteen wordt verstuurd of automatisch in een transportopdracht wordt omgezet.

Gegevens uitwisselen tussen cross dock depots

Als transporteur wil u goederen zo snel mogelijk leveren, maar tegelijkertijd uw voertuigen zo efficiënt mogelijk plannen en laden. Dankzij een snelle en betrouwbare uitwisseling van gegevens tussen cross dock depots en vrachtwagens kan u efficiënter plannen en heeft u meer inzicht in uw transporten.

“Doordat 3PL Dynamics voortdurend wordt doorontwikkeld, komen we niet meer in de situatie dat de software is verouderd en dat na bijvoorbeeld 10 jaar alleen een volledige her-implementatie volstaat. We maken hiermee de stap van registreren naar controleren en beheersen.”

Jan Kamphuis - www.amerongen-kamphuis.com