hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Labels printen

Serial Shipping Container Code (SSCC) is een internationaal geaccepteerde verzendcode die als barcode op dozen, pallets en containers wordt aangebracht. Met behulp van onze WMS-software ontwerpt u zélf SSCC labels per klant, per afleveradres of per klantartikel. U bepaalt hoeveel barcodes er op het label komen en waar u SSCC-nummer, product, hoeveelheid en batchnummer plaatst. Met deze functionaliteit in het WMS bent u in staat labels te printen die zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van en afspraken met uw klant.

SSCC & GS1

Serial Shipping Container Code (SSCC) is de internationaal geaccepteerde code die in de vorm van een barcode wordt aangebracht op containers, pallets en dozen. De code dient als unieke identificatie van de ladingdrager (pallets of dozen). De uitwisseling van informatie tussen leverancier en afnemer verloopt efficiënter door gebruik te maken van SSCC-labels, dankzij de informatie over goederen en emballage die aan de code is gekoppeld. GS1 is een wereldwijde organisatie die een standaard voor barcodes heeft ontworpen waarmee naast artikelcode ook aanvullende informatie (zoals batchnummer, houdbaarheidsdatum, etc.) in een barcode kan worden weergegeven.

SSCC en GS1-labels kunnen worden geïnterpreteerd wanneer deze worden aangeleverd op de goederen.
SSCC volgt een met GS1 afgesproken nummerreeks. Bij het printen gebruikt u de nummerreeks van uw klant óf u gebruikt uw eigen nummerreeks.

SSCC/GS1 label layouts maken in Dynamics 365 Business Central

In het WMS maakt u per klant, per afleveradres en/of per klantartikel de gewenste layout van de SSCC/GS1 labels. U bepaalt het aantal barcodes, de identifiers per barcode en de positie van het SSCC-nummer. Maar ook productgegevens en zaken als hoeveelheid, batchnummer en THT-datum. De identifiers kunnen (indien gewenst) per barcode verplicht gesteld worden.
Door bepaalde identifiers verplicht te stellen, voorkomt u dat onvolwaardige labels worden geprint.


SSCC labels printen

Vanuit een inslag, uitslag, drager of scanner kunnen de labels rechtstreeks worden afgedrukt op de printer (bijvoorbeeld een ZPL-printers). Het WMS produceert daarvoor de benodigde code voor de betreffende printer, zodat u maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden van uw printer.