hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole is een belangrijk onderdeel van de activiteiten in een warehouse. Kwaliteitscontroles kunnen op elk gewenst moment in het logistieke proces worden uitgevoerd: bij de inslag, tijdens opslag of voordat artikelen worden uitgeslagen. De resultaten van de kwaliteitscontrole worden ingegeven in het WMS/TMS, bijvoorbeeld via tablet, telefoon of scanner. Alle gegevens zijn daarna voor iedereen inzichtelijk, óók voor de eigenaar van de goederen.

Kwaliteitscontrole kenmerken

Door de koppeling van draadloze terminals of tablets aan het WMS-systeem kunt u goederen op alle momenten in het logistieke proces controleren op kwaliteit. Kleur product, rijpingsstadium, temperatuur of het aantal per verpakkingseenheid: u bepaalt zelf op welke kenmerken u controles wilt uitvoeren. De resultaten van de kwaliteitscontrole worden in het WMS gekoppeld aan de betreffende goederen, artikelen, partijen of batches.

Schade

Zodra de goederen binnenkomen in het warehouse worden de barcodes gescand door bijvoorbeeld de heftruckchauffeur. Als er schade wordt geconstateerd, wordt met de app (op tablet of telefoon) een foto gemaakt en eventueel een beschrijving van de schade ingegeven. De foto en toelichting worden direct in het WMS/TMS gekoppeld aan de inslag. Indien gewenst gaat er automatisch een (e-mail)bericht naar de betreffende klant, met de foto als bijlage. Hierdoor informeert u uw klant zo snel mogelijk en voorkomt u discussie over de veroorzaker of de omvang van de schade. Uw klant heeft vervolgens zo ruim mogelijk de tijd om een oplossing voor de beschadigde artikelen te zoeken én u voorkomt dat beschadigde goederen worden uitgeleverd.

Gewicht

Een kwaliteitskenmerk dat vaak gecontroleerd wordt, is het gewicht van goederen. Als er een afwijking wordt geconstateerd, kan dat een indicator zijn voor de kwaliteit. Vandaar dat ons WMS een weeg-koppeling heeft: de gewichten worden automatisch vastgelegd bij de betreffende partij/batch of artikel.


Transport

Als uw medewerkers bij het laden van de vrachtwagen schade ontdekken aan artikelen, dan maken ze daarvan een foto in de Dynamics app. Deze koppelen ze aan het betreffende dragernummer en aan de order in het WMS. De schademelding is direct inzichtelijk voor u én voor uw klant. Indien gewenst kan de melding automatisch per e-mail naar uw klant gestuurd worden, met de foto als bijlage. Zo voorkomt u discussie achteraf.


Temperatuur

Met name bij logistiek dienstverleners in koel- en vriesproducten is temperatuur een belangrijk controlekenmerk. Door de koppeling met temperatuurmeters wordt de temperatuur van een meting direct gekoppeld aan een betreffende partij/batch of artikel.