hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Freight Forwarding Software

Onze Freight Forwarding software is dé complete softwareoplossing voor het afhandelen van luchtvracht, zeevracht, wegtransport en douaneactiviteiten: u handelt het inkopen en verkopen van transportdiensten (forwarding/expediteurs) administratief af. Van de planning tot en met de facturatie. En van een enkele transportorder tot complete groupage opdrachten, waarbij u altijd inzicht heeft in uw prestaties.

Benieuwd naar de voordelen van 3PL Dynamics?
Benieuwd naar de mogelijkheden en het gebruikersgemak van 3PL Dynamics?

Koppeling

Communiceer met zee- en luchtvracht & douane

U bent de spin in het web en werkt intensief samen met andere partijen in de markt. Met directe koppelingen, zoals e-Balie (APCS) en de Belgische douane voor het doen van aangiften, vereenvoudigt u het proces en voorkomt u fouten. Een koppeling met andere zee- en luchtvracht platformen, zoals BRUcloud zijn ook mogelijk. Dit alles vanuit één softwareoplossing.

Import & Export

Zeevracht

Met de module Zeevracht Export boekt u volledige containers (FCL, Full Container Load) of geconsolideerde containers (LCL, Less than Container Load) voor uw klanten. U registreert de benodigde gegevens voor de exportzending en genereert vervolgens eenvoudig een boekingsbevestiging, transportopdracht, Douane Uitgifte Document of Transit aangifte, een CMR en een verschepingsinstructie. De zeevracht module kan gekoppeld worden aan het INTTRA boekingsportaal, APCS en Portbase (Nederlandse havens).
Met de module Zeevracht Import registreert u de benodigde gegevens voor een FCL of LCL importboeking, waarmee vervolgens een arrival notice, een transportopdracht, een CMR, een LaatVolgen, een Douane Invoer Document of een Transit aangifte gemaakt kan worden.

Automatisch verwerken

Inkoopfacturen

Niet alleen de logistieke activiteiten worden aangestuurd, maar ook de financiële stroom. Facturen die u binnenkrijgt, kunt u direct matchen met de gemaakte afspraken eerder in het logistieke traject. Waardoor fouten tot een minimum beperkt worden en u uw marge vergroot.

Indien gewenst kan dit proces volledig geautomatiseerd worden met behulp van de Document Capture module. Daarmee slaat u al uw documenten digitaal op en worden inkoopfacturen automatisch aangemaakt en gematcht.

Groupage &

Wegtransport

Groupage en LTL (Less Than Truckload) expediteurs hebben te maken met vele ophaallocaties én afleveradressen per route. Dat maakt de planning van groupage ritten complex. Efficiency verbeteringen worden behaald door cross-docking en de juiste bundeling van zendingen.
In onze FMS software maakt u optimale planningen voor uw chauffeurs en bent u voorbereid bij files en andere vertragingen.De import en export van groupage / LTL zendingen wordt in de module groupage afgehandeld. Per bestemming worden losse boekingen geregistreerd, die vervolgens als deelzendingen worden gekoppeld aan een containerdossier. De software houdt rekening met het totale gewicht en formaat van de deelzendingen. U draait eenvoudig en snel laadlijsten en een container manifest uit.


Import & Export

Luchtvracht

Met de luchtvracht module handelt u alle processen van uw luchtvracht af: offerteaanvragen, shipments, boekingen en orderverwerking. De bijbehorende documenten worden vanuit de software gegenereerd. Onze forwarding software kan gekoppeld worden met de bekende luchtvaartmaatschappijen, bijvoorbeeld via Cargonaut.

Bij exportzendingen kan vervolgens de House Air Way Bill (HAWB) en de Master Air Way Bill (MAWB) worden afgedrukt of per e-mail worden verzonden. Koppelingen met douanesystemen voor import en export kunnen snel worden gerealiseerd.

Expeditie

Douane

Expeditie van goederen vereist kennis én een systeem dat alle douanestromen ondersteunt. Vandaar dat onze software is uitgerust met een uitgebreide douane functionaliteit. Daarmee doet u geautomatiseerd aangifte, worden de benodigde documenten automatisch gegenereerd en heeft u altijd inzicht in het douaneproces.

Freight forwarding software: registreer alle relevante gegevens, en blijf op de hoogte van deur tot deur

Voor het internationaal transport van goederen zijn de juiste export- en importdocumenten nodig om de goederen probleemloos over de grens te krijgen en te voorkomen dat u teveel invoerrechten moet betalen. Beheer het gehele traject – van deur tot deur – met één geïntegreerde oplossing.