hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Brandstofmanagement

Het brandstofverbruik van (vracht)auto’s bepaalt voor een groot deel de kosten van een transport/rit. Besparen op brandstof levert milieuwinst én een kostenbesparing op. Om te kunnen besparen is allereerst inzicht nodig in het verbruik. Door de koppeling van boordcomputers of PDA’s in vrachtwagens met het TMS-systeem, wordt informatie over kilometerstanden, verbruik en tankbeurten beschikbaar in het TMS-systeem.

Administratie

Brandstof tanken

Bij iedere tankbeurt voert de chauffeur op de boordcomputer of PDA in hoeveel liter hij heeft getankt, welke brandstof, hoe hij heeft betaald en het bedrag. Die gegevens worden – samen met datum, tijd, locatie, begin- en eindkilometerstand en de gereden kilometers – beschikbaar gemaakt in het TMS-systeem. Tankbonnetjes op kantoor verwerken is daarmee niet meer nodig.
Een overzicht van uw brandstofadministratie voor de fiscus is met één druk op de knop te genereren vanuit uw TMS-systeem.

Brandstofverbruik

Informatie over het brandstofverbruik van (vracht)wagens wordt via de boordcomputer of PDA direct naar het TMS-systeem gestuurd.

Hierdoor heeft u inzicht in het brandstofverbruik per (vracht)auto, maar ook per chauffeur. Zo ziet u snel welke (vracht)auto meer brandstof verbruikt of welke chauffeur zijn rijstijl kan verbeteren.
Zo bespaart u gemakkelijk op uw brandstofkosten.