hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

RF scanning

De module RF/barcode scanning ondersteunt het gebruik van mobiele scanners voor activiteiten, zoals inslagcontrole, verplaatsing, orderpicken en uitslagcontrole. Alle scangegevens worden rechtstreeks in het WMS geregistreerd, zodat daar altijd realtime inzicht is in de warehouse activiteiten. Dat zorgt voor grip en controle op de logistieke processen op de werkvloer. Via barcodescanning weet het systeem precies wat waar staat, tot op de kleinste verpakkingseenheid. Dat scheelt veel dure opslagruimte en voorkomt dat goederen verdwijnen.

RF/barcode scanners & WMS

Uw medewerkers gebruiken draadloze scanners waarmee ze snel en eenvoudig de warehouse activiteiten registreren in het WMS. Ze scannen de barcodes op de producten en desgewenst ook van de picklocatie. Daarmee wordt dubbel gecontroleerd of een pickactie juist wordt uitgevoerd en worden fouten zoveel mogelijk voorkomen.
Bij bulkvoorraden scannen de medewerkers het dragerlabel, zodat elke dragerbeweging nauwkeurig wordt geregistreerd en in het WMS realtime inzichtelijk is waar de voorraad zich bevindt. Dat bevordert de samenwerking tussen warehouse en kantoor!

De scanprocessen worden stap-voor-stap ingericht in de software, zodat elke stap een eigen scherm heeft met alleen de benodigde informatie en de actiemogelijkheden. Dat zorgt voor eenvoud en eenduidigheid in het proces.

Labelformaat GS1 en SSCC

Standaard bevat deze scanmodule diverse soorten labelformaten, waaronder GS1 labels, inclusief SSCC code. De labels kunnen volledig naar wens worden opgemaakt met de door u gewenste data en barcode(s). Hiermee voorziet u de goederen bij een inslag of uitslag van het juiste label, zoals u heeft afgesproken met uw klant. Denk bijvoorbeeld aan volwaardige SSCC-labels, labels met specifieke partij informatie en bestemming- of laadlabels.

Barcodes van klanten interpreteren

Als producten bij binnenkomst voorzien zijn van een barcode labels vereenvoudigt dit uw inslagproces. De SSCC-interpretatie is standaard, uw klant kan echter zijn eigen barcode-logica hanteren die wordt vastgelegd in het WMS. Ondanks dat wordt afgeweken van de SSCC-standaard kunt u dan toch het klantspecifieke label interpreteren. Hiermee kan bijvoorbeeld het producttype, de hoeveelheid en de houdbaarheidstermijn (THT) worden achterhaald.

Barcode/ label printer

Als de goederen bij ontvangst niet zijn voorzien van barcodes kunt u in het WMS-systeem de barcode-labels printen. U stuurt de labelprinter rechtstreeks aan met de ZPL-code. De voor het label benodigde gegevens registreert u met de scanner of worden aangeleverd met EDI. Het einde van het inslag-scanproces kan direct leiden tot het printen van een barcodelabel. Zo wordt het product gevolgd in het warehouse proces.

Een uitgebreider label, zoals GS1/SSCC, kan worden gebruikt in het vervolg van de supply chain.

Wanneer u het gebruik van RF- of HTML5 Scanners in uw magazijnprocessen toepast, creëert u realtime inzicht in uw actuele voorraden. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw opdrachtgevers en klanten. Dit vergroot uw mogelijkheden omtrent informatievoorziening enorm én u komt niet zomaar voor verrassingen te staan. Werk sneller, secuurder en vergroot uw inzichten. Lees er meer over in de brochure.