hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Houd uw inventarisatie gestructureerd bij met Cycle Counting.

Een verschil tussen de administratieve voorraad in uw systeem en de daadwerkelijke voorraad in uw magazijn is onvermijdelijk. Wanneer u dit niet snel oplost kunt u in moeilijke situaties terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan orders waaraan u niet kunt voldoen of klantvragen die u niet juist kunt beantwoorden. En na elke klantvraag snel de voorraad handmatig tellen is ook geen optie, vanwege de arbeidsintensiteit en foutgevoeligheid van de taak.

Onze Cycle Counting module creëert structuur in het tellen van uw voorraad. Uw WMS stuurt uw magazijnmedewerkers aan actuele tellingen met hun scanapparatuur te doen. Tijdens het tellen worden hun resultaten direct verwerkt in het systeem. Terwijl u de regie in uw handen houdt.

In te richten op een manier die het best bij uw organisatie past

Hoe u Cycle Counting integreert met uw processen is geheel aan u. U kunt u het telproces bijvoorbeeld periodiek in laten bouwen, óf zelfs zo configureren dat het systeem u alarmeert wanneer de administratieve voorraad onder een specifieke grens belandt. Vervolgens heeft u de keuze hoe u de telopdrachten aanstuurt. Of u kiest ervoor het te koppelen aan elke orderpick-activiteit. Kortom: ook hier ervaart u het gemak van maatwerk in een standaardoplossing.

Implementeren is samen met u in no-time gebeurd

Cycle Counting bespaart u zeeën van tijd. U denkt dus misschien: dan kost het inrichten ervan minstens zo lang. Niets is minder waar. Op een moment dat u uitkomt, komt één van onze consultants bij u langs. Samen met u wordt er gekeken naar de processen en welke inrichting hiervoor het meest geschikt is. Vervolgens kan de consultant aan de slag met het proces en is het ingericht voordat u uw volledige voorraad handmatig geteld heeft. Dat is in ieder geval zeker.

Een waterdicht telproces, aangestuurd door uw WMS

Feitelijk gezien is Cycle Counting het opdelen van de jaarlijkse telling van de gehele voorraad in kleinere delen. Vervolgens verdeelt u deze over meerdere perioden. Als een dergelijke periode zich aandient maakt het WMS nieuwe regels aan in de tijdelijke tabel van Cycle Counting. Zo ontstaat er een schaduwbegroting van de voorraad. Pas als de telopdracht succesvol is afgerond, verdwijnt deze schaduwbegroting en blijft er enkel een exacte, actuele voorraad over. Tel uit uw winst.

Met Cycle Counting telt u nog meer mee

Hoewel Cycle Counting als één specifiek proces klinkt, zijn er tal van mogelijkheden binnen deze module. U kunt volledig zelf bepalen welke smaak het beste bij u past. Op welke momenten wilt u tellen? Welke mate van controle wilt u houden? En wat levert het u en andere betrokkenen op?