hamburgerMenu hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Finance

Financiële gezondheid van uw bedrijf is het verschil tussen succes en overleven. Vandaar dat totale controle over de financiën een voorwaarde is om uw bedrijf succesvol te maken. Financial Management is de kern van Microsoft Dynamics 365 Business Central waarmee u de volledige financiële administratie uit kunt voeren. Van klantgegevens, automatische facturatie, budgetten en realtime inzicht in uw cashflow, tot grootboekrekeningschema’s en telebankieren… Altijd inzicht in uw financiële situatie!

Functies in Dynamics 365 Business Central Finance

Al uw financiële processen in Microsoft Dynamics 365 Business Central beschikbaar:

Crediteuren

Werkstroom goedkeuring en boeken van inkoopfacturen, automatische betaling (SEPA) en vereffening van vervallen posten, kleurrijke analyses en instelbare blokkades.


Debiteuren

Verkoopfacturen, ontvangsten, aanmaningen, vereffenen van posten.


Financiële transacties / Boekhouding

Uitgebreide mogelijkheden voor het vastleggen van boekingsinstellingen voor binnenlandse en buitenlandse BTW tarieven, verlegd, entrepot, kortingen, inkoop- en betalingsverschillen, waardering, etc. Zodat alle transacties probleemloos en correct het grootboek vullen.


Jaarrekening

Snel en eenvoudig jaarrekening opstellen in Dynamics 365 Business Central.


Beheer bankrekeningen

Creëer, gebruik en beheer meerdere bankrekeningen in verschillende valuta’s, importeer betaalruns en dagafschriften (MT940 / SEPA Camt), inclusief automatische vereffening van open posten.


Logistieke diensten

Al uw logistieke diensten gekoppeld aan een (entrepot) boekingsgang. Zo kunnen ook de kostenplaatsen en andere dimensies worden aangestuurd en blijft uw grootboekrekening beperkt.


Beheer vaste activa

Beheer van vaste activa, inclusief onderhoud en verzekeringsposten. Voeg uw activa samen of splits deze op. Standaard boekingsgangen zoals herwaardering en buiten gebruikstelling.


Automatische wisselkoersservice

Wisselkoersen kunnen automatisch in Dynamics worden ingelezen, zodat u altijd met de meest recente wisselkoers werkt.


Boekingsvoorbeeld

Een preview van de grootboekmutaties die zullen plaatsvinden bij het boeken van bijvoorbeeld facturen voorkomt fouten en legt een mogelijk verkeerde instelling bij klant, leverancier of boekingsgroep bloot.


BTW / ICP aangifte

BTW en ICP aangifte via beveiligde XBRL (eXtensible Business Reporting Language).


Cash en Cost accounting

Houd inzicht in de kosten van het runnen van uw logistieke bedrijf, maak eenvoudig cashflow prognoses en gebruik de default KPI-grafieken.


Periode / uitstelsjablonen

Kosten en opbrengsten automatisch naar laad- of losdatum in de betreffende boekingsperiode (periode/maand/jaar), en niet in de periode waarin de transactie wordt geboekt.


Multi-company

Breng de boekhouding voor meerdere bedrijven in één pakket onder. Beheer uw debiteuren, crediteuren, grootboekrekeningen en boekhoudinstellingen vanuit het moederbedrijf of via het ‘central datamanagement’.


Divisies

Stel profitcenters en/of kostenplaatsen in.


Dimensies

Voeg aanvullende dimensies toe aan het grootboek en aan andere dagboeken in Microsoft Dynamics 365 Business Central voor meer
flexibiliteit bij analyses.


Lokalisaties en vertalingen

Bedrijven die zaken doen in een bepaald land moeten voldoen aan de lokale wet- en regelgeving. Dynamics 365 Business Central Finance is standaard beschikbaar voor meer dan 42 landen én in vele talen. Zodat u overal met de software kunt werken, ongeacht waar u gevestigd bent.

Inkoopfactuur herkenning met

Document Capture

Inkoopfactuur worden ingescand en verzonden naar Dynamics 365 Business Central, waar de gegevens door Document Capture worden opgepakt en geboekt. De PDF van de factuur wordt bewaard in Dynamics 365 Business Central.

Herkenning met OCR onderdeel van Document Capture Advanced

De binnenkomende facturen worden met OCR (Optical Character Recognition) herkenning geïnterpreteerd: afzender, omschrijving, barcodes en ordernummers worden zeer nauwkeurig herkend. Daarna wordt automatisch een inkoopfactuur in Dynamics 365 Business Central aangemaakt waarbij de gegevens in de juiste velden in Dynamics 365 Business Central opgeslagen worden.

Inkoopfacturen matchen en goedkeuren

Na het aanmaken van de inkoopfactuur kan eenvoudig de matching met bijvoorbeeld de uitbestede transportopdracht uitgevoerd worden waardoor direct inzichtelijk is of de bedragen kloppen. Vervolgens krijgen de personen die facturen goedkeuren een e-mail met een kopie van de betreffende factuur. Zodra ze de factuur hebben goedgekeurd, wordt deze vrijgegeven voor de boekhouding en de betaling. Het goedkeuringsproces wordt direct in Microsoft Dynamics 365 Business Central uitgevoerd.

De voordelen van OCR

  • Digitaliseer uw documentstroom
  • Automatiseer processtappen en verminder het aantal administratieve handelingen
  • Verlaag de proceskosten en -tijdsinvestering per factuur
  • Verminder het aantal fouten
  • Garandeer een veilig en compliant proces

Scan, herken en registreer: verbeter uw administratie met Document Capture.

Wat is Document Capture? Is het mogelijk om automatisch een grootboeknummer toe te wijzen? Hoe verwerk ik meerdere documenten met verschillende barcodes met Document Capture? Lees de meest gestelde vragen over Document Capture voor logistiek dienstverleners