hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Klanten

GDL Transport digitaliseert magazijnprocessen met toekomstbestendig WMS

02 apr. 2020

GDL Transport vervangt hun maatwerkpakket door de WMS-oplossing van Elevate-IT. De specialist in het logistieke gebeuren van wijn, voeding gerelateerde en biologische producten wilde hun dienstverlening verhogen en selecteerde de logistieke branchestandaard van Elevate-IT om de gewenste optimalisatieslag te kunnen realiseren. Na een korte implementatieperiode van nog geen drie maanden beschikt de organisatie over alle benodigde functionaliteiten om complexe warehouse- en douaneactiviteiten moeiteloos te ondersteunen en te voldoen aan alle eisen voor de BIO- en IFS-certificeringen.

Transparantie in de keten met RF-scanning
GDL Transport BVBA heeft dankzij hun decennialange ervaring een solide plaats verworven in het Belgisch logistiek gebeuren. Het transport- en opslagbedrijf wordt daarbij geroemd om haar expertise in de opslag van wijn en biologische producten. Vanzelfsprekend heeft de firma daarbij te maken met uitgebreide vastlegging als het gaat om de route die goederen afleggen en de bijbehorende accijns- en douaneadministratie.

De logistiek dienstverlener startte daarom de zoektocht naar een standaardoplossing dat over voldoende basisfunctionaliteit beschikt om hun huidige processen naadloos te ondersteunen en tegelijkertijd eenvoudig kan inspelen op toekomstige behoeften aan complexere magazijnstromen. GDL kwam al snel uit bij de branchestandaard van Elevate-IT.

Kevin Fourie, Manager Logistics bij GDL: “Bij GDL werken we dagelijks met accijns-, voeding gerelateerde- en bio producten. Goederen waarbij van A tot Z duidelijk moet zijn welke handelingen zijn uitgevoerd en een strakke administratie onontbeerlijk is. We werden echter steeds vaker geconfronteerd met de beperkingen van ons legacy systeem. Met de overstap naar het WMS van Elevate-IT beschikken we vanaf dag één over de benodigde functionaliteiten. Zo leggen we binnenkort met behulp van RF-scanning alle handelingen direct vast in het WMS. Dat voorkomt handmatige invoer van gegevens, reduceert de kans op fouten en biedt meer transparantie. De informatie die wordt vastgelegd in het WMS kan gebruikt worden om klanten en douane te informeren over de laatste status.”

Door de integratie van douane processen met het WMS kan GDL het aangifteproces versnellen. Zo worden vanuit het WMS alle relevante douanegegevens van de goederen aangevuld. Dat voorkomt dubbele invoer en versnelt het proces.

Socials

Geralateerde artikels