hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Tips

AEO: wat zijn de nadelen?

07 mrt. 2017

Hoewel de vergunning niet verplicht is, zetten meer en meer bedrijven de stap richtingeen AEO vergunning. Op dit moment zijn het voornamelijk de voordelen van het statuut die bedrijven overtuigenom een aanvraag in te dienen. De nadelen lijken niet op te wegen tegen de voordelen…

Maar wat zijn nu eigenlijk nadelen van zo’n AEO statuut?

De ‘nadelen’ van het AEO statuut hebben betrekking op de kosten die hiermee gepaard gaan. Bij de aanvraag van het AEO statuut moeten bijna alle bedrijven kosten maken. Deze kosten mogen niet als een louter financiële kost gezien worden, maar houdt ook in dat u tijd zal moeten investeren in bepaalde fasen van het proces (bv. self-assessment).

Vooraleer de procedure op te starten, is men dus best voldoende op de hoogte van deze ‘keerzijde’ om aan alle vereisten en criteria te voldoen.

De zogenaamde ‘kosten’ kunnen worden opgedeeld volgende drie categorieën:

Een exacte inschatting van de kosten en tijdsinvestering is uniek voor elk bedrijf. Sommige bedrijven kunnen, afhankelijk van hun bedrijfsactiviteiten of andere vergunningen, reeds voldoen aan bepaalde criteria. Zij hoeven enkele investeringen dan niet meer te doen.

Graag weten wie eigenaar is van een AEO vergunning? Check het via volgende link >>

Socials

Geralateerde artikels