hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Business Central

Live met 3PL Dynamics. Hoe blijft u profiteren van de kracht van de branchestandaard?

05 okt. 2023

3 min lezen

In 3 maanden een geheel nieuwe softwareoplossing implementeren is niet niks. Dat is aanpoten. Voor de consultants die het systeem voor u inrichten en u hierin begeleiden. Maar zeker ook voor uw kerngebruikers. Zij zijn tenslotte de drijvende kracht achter een succesvolle implementatie én alles wat daarna volgt. Want uw operatie staat niet stil. Net als uw softwareoplossing. Dus hoe zorgt u ervoor dat ook na deze intensieve implementatie uw software de logistieke operatie optimaal blijft ondersteunen? En hoe moet u toekomstige veranderingen aanpakken?

Live in 3 maanden? Ontdek de best practices voor een projectaanpak die wél werkt. Lees de blog >>

3 tips om succesvol te blijven na implementatie

Na 3 maanden op de toppen van uw kunnen presteren, is het moment daar: de go-live. Hierbij wordt u nog volledig ondersteunt door de consultant die u het gehele traject heeft begeleid. Maar wanneer alles succesvol en stabiel draait – en u bent overgedragen aan onze supportafdeling – is het tijd om zelf in de drivers seat te gaan zitten. Hoe doet u dit succesvol? We hebben de drie belangrijkste tips voor u op een rij gezet .

1. Laat de nieuwe oplossing landen

De implementatie en livegang kennen een flinke impact op uw operatie. Van de manier van werken tot de uiteenlopende meningen van mensen over het nieuwe systeem. Simpel gezegd: ‘alles is nieuw’. En waar uw kerngebruikers al langere tijd dag in dag uit met de software bezig zijn, moeten andere collega’s hier nog aan wennen. Neem daarom de tijd om de oplossing te laten landen in de organisatie. En verzamel signalen en ervaringen van eindgebruikers. Plan bijvoorbeeld interne evaluaties en praat met eindgebruikers over de achtergrond van de keuzes die gemaakt zijn tijdens implementatie.

2. Blijf bij de basis

Stuur na livegang niet direct aan op veranderingen, maar blijf eerst bij het proces dat tijdens implementatie ingericht is. Eindgebruikers gaan steeds intensiever met de software werken en komen ongetwijfeld met nieuwe vragen en oplossingen. Van ‘waar is deze knop voor?’ tot ‘dit is eigenlijk ook wel handig’ en ‘er kan toch veel meer?’. Het is dan de taak van de key-user om niet af te wijken van de ingeslagen weg, maar juist datgene te verbeteren wat bijdraagt aan een nóg efficiënter proces.

3. Optimaliseer waar nodig

Zoals gezegd staat uw operatie niet stil. En komen er ongetwijfeld nieuwe wensen van bestaande of nieuwe klanten. Onderzoek wat er al mogelijk is binnen de standaard, verzamel ervaringen van gebruikers en weeg af wat waard is om in te investeren. Denk aan een wijziging in het scanproces. Of misschien vragen uw klanten wel een hele nieuwe module aan. In dat geval helpen we u graag verder!

Blijf uzelf ontwikkelen

Blijven ontwikkelen voorkomt stilstand ten opzichte van de concurrentie. Maar houdt ook de kennis van uw collega’s up-to-date om de meest recente functionaliteiten zelf te kunnen implementeren. Op de Boltrics Academy zijn ruim 40 e-learnings beschikbaar om jouw vaardigheden te verbeteren. Ontdek hier de mogelijkheden.

Socials

Geralateerde artikels