hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

EDI

WMS

Bepaal locaties in uw logistieke software met behulp van camera’s in uw warehouse

16 nov. 2023

3 min lezen

Het principe van EDI is simpel: automatisch berichten sturen tussen twee systemen. Zonder dat uw medewerkers deze informatie moeten overtikken. En zonder dat u stapels papieren aan het doorgeven bent op kantoor of in uw magazijn. Uw processen op deze manier stroomlijnen is nog steeds hét doel van EDI toepassen in uw logistieke operatie. Maar de mogelijkheden hiervan hebben een vlucht genomen. Zo deelden we eerder al hoe u via DataHub communiceert tussen uw logistieke software en de pickrobots van HAI Robotics in uw magazijn. Maar het is nu ook mogelijk om automatisch de locaties van dragers in uw warehouse te bepalen aan de hand van camerabeelden. Futuristisch? Zeker. Onmogelijk? Absoluut niet!

Dragers lokaliseren met video management systeem van PKE

Hoe gaat dit in zijn werk? Laten we bij het begin beginnen… Een partij die onder andere is gespecialiseerd in geavanceerde video analyse is PKE. In Eersel gebruikt KLG Europe dit video management systeem om scanners in het magazijn te lokaliseren en weten ze op basis van deze scanacties precies waar goederen staan. Daarbij weet KLG precies wanneer dat gebeurt en kunnen ze altijd op basis van beelden terug zien wat er met de goederen is gebeurd.

Integreren met 3PL Dynamics

Vervolgens is EDI aan zet om de magazijnprocessen helemaal te automatiseren. Onder de motorkap van 3PL Dynamics wordt tijdens het scanproces een EDI bericht gegenereerd wanneer de gebruiker een scanactie uitvoert. Dit bericht wordt vervolgens verzonden naar de systemen van PKE, die op basis van SSCC labels of dragernummers en de datum/tijd op een milliseconde nauwkeurig de locatie kunnen bepalen. Deze X-Y coördinaten worden verzonden naar 3PL Dynamics. En via DataHub bepaalt uw logistieke software zo de precieze locatie. De drager wordt op de juiste locatie geboekt en voilà!

Het boeken van dragers op vloerlocaties waarbij we de SSCC code op de pallet scannen elimineert de kosten van het plaatsen en onderhouden van honderden scanborden of vloerlabels. In het geval van een wijziging in onze locatiestructuur, brengen we binnen 3PL Dynamics aanpassingen aan in de X-Y bereiken die betrekking hebben op de verschillende locaties. Dit stelt ons in staat om onze (tijdelijke) opslagstrategie in ons crossdock op een flexibele en aanpasbare wijze te hanteren, zodat deze perfect aansluit op onze specifieke behoeften en eisen. - Ben Schellekens, Logistics Engineer at KLG Europe

Een gouden combinatie voor crossdock processen

Crossdock processen binnen de logistiek werken vaak met gelijkvloerse wegrijvakken. En zeker wanneer de goederen slechts kort op de locatie blijven staan, zijn deze vaak moeilijk terug te vinden. Met de krachtige combinatie tussen de geautomatiseerde locatiebepaling, de link naar videobeelden én Boltrics’ WMS heeft u de gouden combinatie in handen voor een state-of-the-art crossdock operatie.

Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Want zoals u ziet kunt u met een integratie – die vooral onder de motorkap van uw applicatie afspeelt – uw processen naadloos stroomlijnen. En na het ontwikkelen van deze nieuwe DataHub-functionaliteit, is deze opgenomen in Boltrics’ standaard. Oftewel, u kunt deze complexe integratie nu ook relatief eenvoudig implementeren in uw eigen logistieke processen. Dus de vraag is: bent u klaar om de toekomst te omarmen?


Socials

Geralateerde artikels