hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

WMS

Waarde toevoegen met VAL-activiteiten in uw logistieke proces

10 aug. 2023

3 min lezen

Logistiek is een complexe branche. Waar klanten u voorheen vroegen om goederen van A naar B te brengen of simpelweg voorraden te stallen in uw warehouse, nemen de verwachtingen nu toe. De grenzen binnen de supply chain vervagen en werkzaamheden overlappen. Zo spelen logistiek dienstverleners steeds vaker een rol in het productieproces van klanten. Of wordt verwacht dat zij ook de retouren in het e-fulfilmentproces op zich nemen. Deze en andere VAL-activiteiten geven u de uitgelezen kans om uw klanten nóg verder te ontlasten en u te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

Efficiëntie op #1 voor uw klanten

Uw klanten besteden hun logistieke activiteiten uit om zich te focussen op hun core business. U bent tenslotte de specialist, die een efficiënte invulling geeft aan het logistieke proces. En wanneer u uw dienstverlening uitbreidt met activiteiten als herlabelen, assembleren, repalleting of blenden, kunt u het proces nóg efficiënter inrichteten voor uw klanten. Dat scheelt hen tijd én kosten.

De meest kansrijke VAL-activiteiten op een rij

Value Added Logistics omvat alle extra distributie- en warehouseservices die uw waarde in de logistieke supply chain vergroten. We hebben een aantal veelvoorkomende diensten voor u op een rij gezet, waarmee u uw positie ten opzichte van de concurrentie verstevigt:

1. Verpakken of ompakken

Twee producten samenvoegen in één verpakking? Of juist producten die afzonderlijk verpakt moeten worden in enkele verpakkingen? In een efficiënt VAL-proces pakt u zonder problemen klantartikelen om. Maar dat betekent ook dat uw softwareoplossing om moet kunnen gaan met samengestelde artikelen en deze extra diensten zonder problemen moet kunnen registreren.

2. Retourlogistiek

Online producten bestellen was nog nooit zo makkelijk. Maar tegelijkertijd kan de consument deze goederen ook zonder enige moeite terugsturen. Webshops en producenten leggen de vraag neer bij de logistiek om deze retouren te verwerken. Iets wat in uw proces als VAL-activiteit kan worden gezien.

Geen weg terug: de opmars van retourlogistiek

Uw klanten zien retourstromen vaak zien als zorgenkindje. Dat geeft u de kans om de bijbehorende logistieke activiteiten zonder probleem oppakken. Lees meer >>

3. Assembleren

U heeft alle benodigde onderdelen van het eindproduct al in opslag. Dan is het in elkaar zetten van dit product een uitstekende manier om uw klanten te ontlasten. Zo biedt u uw klant een nóg efficiënter proces, door alle assemblagewerkzaamheden op dezelfde plek uit te voeren als de opslag.

4. Blenden

Blenden (of mengen) wordt gedaan met bulkgoederen of vloeistoffen. In dit VAL-proces voegt u verschillende goederen, die u in- of opslaat, samen tot één nieuw product.

5. Bevriezen

Ook in de koel- en vriesbranche komen geregeld VAL-activiteiten voor in de logistieke processen. Zo is het gebruikelijk wanneer voedingsmiddelen of medicijnen gekoeld binnenkomen, deze in een shock freezer versneld worden ingevroren voor opslag.

Diensten direct vastleggen in uw software

Bent u in staat deze activiteiten te ondersteunen op de vloer? Dan bent u er nog niet. Om een écht efficiënt proces te realiseren, moet ook uw softwareapplicatie de mogelijkheid hebben om deze diensten te registreren. 3PL Dynamics biedt daarin uitkomst. Met Boltrics’ branchestandaard kunt u processen en workflows flexibel configureren in uw WMS of TMS. Elke (VAL-)activiteit wordt direct vastgelegd op uw order. En wordt dus direct mee gefactureerd. Zonder een extra administratieve rompslomp.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dienstafspraken en VAL-activiteiten in 3PL Dynamics? Of bent u benieuwd hoe de software uw logistieke operatie kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

Socials

Geralateerde artikels