hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Over ons

Uitdagingen voor de CIO (focus op 2017 en de toekomst)

12 jan. 2017

Volgens Computable.be zullen CIO’s zich in 2017 moeten focussen op de implementatie van (nieuwe) technologieën. Enkel op deze manier is groei, continuïteit van de activiteiten en IT security verzekerd. Maar wat houdt dit concreet in?

In hoofdzaak is het belangrijk voor een CIO om de bestaande IT-structuur werkende te houden zodat de bedrijfsprocessen niet uitvallen en de workflow zo efficiënt mogelijk kan verlopen. Tegelijkertijd zou een CIO zich moeten focussen op nieuwe technologieën en de rol van IT in de toekomst. Dit komt niet enkel de onderneming, maar ook de klanten ten goede.

De cloud

Geen nieuw verhaal, maar wel een verhaal dat zich doorzet in 2017. Vandaag de dag schakelen meer en meer bedrijven over op de cloud. Het zijn bovendien niet meer enkel de kleinere spelers of minder belangrijke applicaties, maar ook grotere bedrijven en belangrijke applicaties schakelen over op de cloud.

Slimme technologie

Artificial intelligence, intelligence everywhere, IoT,… het zijn slechts enkele begrippen die verwijzen naar slimme technologieën. In tegenstelling tot het cloud-verhaal, wordt verwacht dat 2017 hét lanceringsjaar zal zijn van slimme technologieën en -applicaties.

CIO’s worden dan ook aangeraden te leren werken met deze applicaties en toe te passen in de strategische en operationele bedrijfsvoering. Zonder het te beseffen beschikken veel bedrijven vaak over een grote hoeveelheid aan data, die pas écht interessant blijkt als deze verwerkt wordt. Door het inzetten van slimme technologiën kan data verwerkt, geanalyseerd en geïnterpreteerd worden.

Europese wetgeving (GDPR)

De veiligheid van bedrijfsdata of IT-security in het algemeen is al lang een belangrijk punt voor de CIO en dit zal in de toekomst niet anders zijn. Daarbovenop bepaalt een nieuwe Europese wetgeving -GDPR of General Data Protection Regulatio- de regels voor het beschermen van individuele gebruikersgegevens in Europa. CIO’s hebben nog tot 2018 te tijd om aan de vooropgestelde normen te voldoen, maar ondernemen best nu al actie om boetes te vermijden.

Het volledig artikel kan u hier lezen.

Door: Elevate-IT op 12/01/2017
Bron:https://www.computable.be/artikel/opinie/cloud-computing/5912204/5594140/drie-uitdagingen-voor-de-cio-in-2017.html

Socials

Geralateerde artikels