hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Tips

Nu ook Airbnb voor warehousing

22 jun. 2017

Een online marktplaats voor verhuur van privé-accomodaties? Dat is Airbnb in het kort. Het concept bestaat al enkele jaren en is wereldwijd uitgegroeid tot een groot succes. In lijn daarmee zagen we het groeiend succes van Uber, een platform met als doel vraag en aanbod binnen transport met elkaar te verbinden. Dergelijke platformen danken hun populariteit aan het succes van shared economy en de toenemende vraag naar flexibiliteit en duurzaamheid. Het idee achter Airbnb slaat duidelijk aan en vindt zijn weg nu ook naar andere sectoren zoals de logistieke sector. Maar hoe gaat dit juist in z’n werk?

Airbnb voor Warehousing

Airbnb voor warehousing betekent concreet een online marktplaats voor verhuur van opslagcapaciteit en eventueel bijbehorende diensten. Een platform voor het samenbrengen van vraag en aanbod biedt voor de logistieke sector heel wat voordelen waardoor o.a. lege opslagplaatsen beter benut kunnen worden, voorraden op strategische locaties opgeslagen kunnen worden of de kleinere online handelaar -die vaak geen operationele of logistieke ervaring heeft- eveneens snel en eenvoudig beroep kan doen op de diensten van een logistieke dienstverlener.

Stockpots start dit jaar met Airbnb voor Warehousing in Nederland

Verre toekomstmuziek?

Helemaal niet! Verschillende bedrijven zijn hier al een hele tijd mee bezig en voor de praktische invulling van het platform werken de initiatief nemende bedrijven samen met logistieke dienstverleners.

Disruptief of opportuniteit?

Platformen zoals Airbnb en Uber zijn voor heel wat huidige logistieke spelers een grote zorg. Terwijl een deel de innovatieve (r)evolutie omarmt als een opportuniteit is een grote meerderheid nog steeds bezorgd over disruptieve innovatie in de vorm van dergelijke platformen. Peter Hinssen, auteur bij De Tijd: Geen enkele sector ontsnapt aan de impact van de digitale disruptie die we nu meemaken. Dat gebeurt wel niet tegelijk in alle sectoren en slaat niet overal even hard toe, maar het staat alle sectoren te wachten, vroeg of laat, en eerder vroeger.

Bron: logistiek.nl & logistiek.be

Socials

Geralateerde artikels