hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Tips

Luchtvracht wordt steeds belangrijker binnen e-logistics

11 apr. 2017

Voor logistieke dienstverleners is e-commerce een heuse uitdaging en nauwelijks bij te benen. TI, Transport Intelligence, voerde een onderzoek naar de rol van logistiek binnen e-commerce en kwam tot enkele opvallende resultaten, o.a. het feit dat de logistieke sector eigenlijk niet helemaalklaar is om mee te evolueren met de enorme groei van e-commerce.

De behoefte voor meer en betere logistiek neemt toe

Verwacht wordt dat e-commerce de komende jaren nog sterker dan ooit in volume gaatgroeien. Anderzijds wordt, volgens het onderzoek, de rol van de logistieke sector binnen e-commerce nog te vaak onderschat. Ook de complexiteit voor logistieke dienstverleners neemt toe aangezien consumenten veeleisender (mogen) worden.

e-logistics

Volgens het onderzoek zou de logistieke sector zich moeten herstructureren om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de snelheid en de verminderdevoorspelbaarheid binnen e-commerce. Als we spreken over herstructurering, spreken we als het ware over een nieuwe tak binnen de logistiek die zich volledig toelecht op e-commerce, namelijk e-logistics.
Flexibiliteit en communicatie zullen essentile factoren zijn binnen de e-logistiek. Logistieke dienstverleners kunnen zich hierbij best laten ondersteunen door flexibele systemen en middelen die de reactiesnelheid en samenwerking vergroten.

Luchtvracht

Opvallend binnen het verhaal van e-logistics is het toenemend belang van luchtvracht, vandaag maar ook in de toekomst. Op deze manier kunnen logistieke dienstverlenerssnelen grensoverschrijdend zendingen uitvoeren voor hun klanten.

Bron: www.logistiek.nl

Socials

Geralateerde artikels