hamburgerMenu hamburgerMenu
mobile bg

Klanten

Frozen Fresh Petfood kiest voor WMS in de cloud

06 sep. 2018

Met een modern vrieshuis neemt Frozen Fresh Petfood, onderdeel van de LIPA Family, actie om haar dienstverlening te verbreden en haar warehouse ook verder in te zetten voor 3PL-activiteiten. Om vanaf het begin gestructureerd te kunnen werken, zocht het vrieshuis voor de VAL-productie en warehouseprocessen een Warehouse Management Systeem. Op aanraden van een tevreden sectorgenoot kwam de firma bij softwarehuis Elevate-IT terecht en diens sectorspecifieke oplossing voor koel- en vrieslogistiek: BVBVK Dynamics.

Frozen Fresh Petfood, een van de nieuwste toevoegingen aan de LIPA Family, specialiseert zich in het produceren van verse en bevroren mixen voor de petfood industrie. Naast het opslaan van een eigen productvoorraad, incl. VAL-productie, levert het vrieshuis in Olen ook opslagdiensten voor derden. Voor deze zaken is BVBVK Dynamics van Elevate-IT de ideale oplossing. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat de huidige coldstore magazijnprocessen ondersteund worden, maar het systeem moet ook toekomstige behoeften en complexere flows kunnen verwerken. De Microsoft Dynamics-technologie waarop het softwareplatform gebouwd is, maakt dit mogelijk. Door te werken met een sectorbreed product, wat klantafhankelijk te configureren is, is het klantenbestand van Elevate-IT altijd up-to-date en kunnen nieuwe processen moeiteloos geïmplementeerd worden. Frozen Fresh Petfood laat met deze investering zien een serieuze speler te zijn in de koel- en vriessector waar rekening mee gehouden moet worden.

Opgericht met het oog op de toekomst

Elke nieuwe onderneming wil lang betekenisvol kunnen blijven. Zo ook Frozen Fresh Petfood. Hoe snel het bedrijf met de recent toegevoegde dienstverlening ook gaat groeien, de software-oplossing kan omgaan met elke uitkomst. Mede hierdoor, en de implementatie in de cloud, kan het vrieshuis zich richten op de invulling van haar dienstverlening. Nick Meylemans: “De dienstverlening van gekoelde- en bevroren producten voor derden vereist een specifieke aanpak en brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Het is dan prettig als deze met een flexibel systeem opgevangen worden. Het aantal gebruikers in de cloud kunnen we zonder moeite opschalen en ook eventuele nieuwe processen zijn snel te implementeren. Dat Van Soest Coldstores het softwarepakket van Elevate-IT aanraadde, zorgde direct voor een vertrouwd gevoel.”

Socials

Geralateerde artikels